Prijzen en upgrademogelijkheden

Windows 7 is er in diverse smaken, zes in totaal. De Home Premium, Professional en de Ultimate versie zijn hier het belangrijkst. Daarnaast bestaan er de Starter, Basic en de Enterprise versie. Op deze pagina de prijzen, de upgrade mogelijkheden van Windows Vista en Windows XP naar Windows 7 en de mogelijkheden met Windows Anytime Upgrade waarmee een bestaande Windows 7 versie is te upgraden naar een uitgebreidere versie. Windows 7 is verkrijgbaar sinds 22 oktober.


Prijzen

 Icon
Home Premium
Icon
Professional
Icon
Ultimate
Upgrades€ 119,99€ 285,00€ 299,00
Volledige versies€ 199,99€ 309,00€ 319,00

 

Vergeleken met Windows Vista is de Home Premium versie van Windows 7 iets goedkoper. De Vista Home Premium upgrade heeft een prijs van € 125.00, de volledige versie kost € 229.00. Wat betreft de overige versies zijn de prijzen gelijk gebleven.

De productsleutel is te gebruiken met zowel de 32-bit versie als de 64-bit versie van Windows 7. Tevens is de productsleutel niet taalgebonden en dus kun je de sleutel gebruiken met de Nederlandse versie van Windows 7 maar ook met de Engelse versie.

In Europa wordt Windows 7 voorzien van een browserkeuze om zodoende andere browsers te kunnen installeren als Internet Explorer 8. Hoe dit eruit ziet kun je bekijken op browserchoice.eu. Het keuzevenster wordt als een update geinstalleerd via Windows Update. Standaard is Windows 7 in Europa dus niet voorzien van de browserkeuze en deze komt alleen als Internet Explorer als standaard browser is ingesteld. Microsoft heeft verder zogenoemde Windows 7 N versies uitgebracht waarin Windows Media Player standaard niet in is opgenomen zoals er eerder ook al N versies uitkwamen van XP en Vista.

De Starter versie van Windows 7 wordt alleen geleverd bij nieuwe computers en is dus niet los verkrijgbaar en kent tevens de meeste beperkingen. De Home Basic versie is niet beschikbaar in Nederland en is alleen bedoeld voor opkomende markten zoals dat eerder het geval was met de Starter versie van Windows Vista. De Enterprise versie is voor bedrijven met een software-abonnement bij Microsoft.


Upgraden vanaf XP of Vista

Het is ook mogelijk om te upgraden vanaf Windows Vista. Gebruikers met Windows Vista kunnen vrijwel altijd upgraden naar een vergelijkbare versie van Windows 7, bijvoorbeeld van Windows Vista Home Premium naar Windows 7 Home Premium. Gebruikers met Windows Vista Business kunnen upgraden naar Windows 7 Professional. Voor de Ultimate versie geld dat deze is te upgraden naar Windows 7 Ultimate.

Voor de reguliere versies van Windows 7 geldt bij upgrades dat zowel Vista als Windows 7 in dezelfde taal moeten zijn, het is daarnaast niet mogelijk om te upgraden van een 32-bit versie naar een 64-bit versie, of andersom. Hieronder een overzicht wat er mogelijk is qua upgraden vanaf de verschillende versies van Windows Vista, overal waar een Nee is ingevuld houdt in dat er een schone installatie uitgevoerd moet worden.

 Icon
Home Premium
Icon
Professional
Icon
Ultimate
Vista Starterneeneenee
Vista Basicjaneeja
Vista Home Premiumjaneeja
Vista Businessneejaja
Vista Ultimateneeneeja

Upgraden vanaf Windows XP is niet mogelijk en dit komt dus neer op een nieuwe schone installatie. Het is tevens niet mogelijk om te upgraden van de beta van Windows 7 of de release candidate van Windows 7. Verder worden (uiteraard) Windows 95, Windows 98, Windows ME ook niet ondersteund evenals Windows Server 2003 en Server 2008.


Windows Anytime Upgrade

Met Windows Anytime Upgrade kan een bestaande Windows 7 versie, bijvoorbeeld Windows 7 Home Premium geupgrade worden naar een uitgebreidere versie. Omdat alle versies van Windows 7 in principe op de DVD staan kan het upgraden snel verlopen. Het upgraden duurt ongeveer 10 minuten na de aanschaf van een productsleutel. Windows 7 moet hierbij wel geactiveerd zijn voordat het mogelijk is om een upgrade uit te voeren. Het is daarbij niet mogelijk om te upgraden van een 32-bit versie naar een 64-bit versie.

De upgrademogelijkheden zijn als volgt:

Windows 7 StarterNaar »Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional
Windows 7 Ultimate

Windows 7 Home BasicNaar »Windows 7 Home Premium
Windows 7 Professional
Windows 7 Ultimate

Windows 7 Home PremiumNaar »Windows 7 Professional
Windows 7 Ultimate

Windows 7 ProfessionalNaar »Windows 7 Ultimate

Windows Anytime Upgrade is niet van toepassing op de Ultimate en de Enterprise versie.


Verschillen en systeemeisen

Meer informatie over de verschillen tussen de versies van Windows 7 en de systeemeisen in de volgende tips:


Bron: ebsonic

Ondersteuning Windows 7 stopt !!

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7. Er komen geen beveiligingsupdates meer. Op veel laptops en pc's draait dit besturingsprogramma nog. Maak jij nog gebruik van Windows 7 (of Vista of XP) en wil je weten wat je opties zijn? Lees en deel dit artikel http://bit.ly/windows7stopt