Kleuren startscherm en foto inlogscherm

Standaard als je Windows opstart zal het inlogscherm in beeld komen met een standaard ingestelde foto van Microsoft waarop onder andere de Space Needle is te zien. Deze foto kan vervangen worden door een eigen foto, het is helaas niet mogelijk om een startscherm van Windows van een eigen foto te voorzien. Voor het startscherm kan alleen een andere kleur en een ander patroon voor de achtergrond gekozen worden.

Het wijzigen van de foto voor het inlogscherm en de kleur en patroon van het startscherm gaat als volgt. Ga binnen Windows 8 naar de instellingen door met de muis naar de rechterbovenhoek te gaan en selecteer daarna in het menu (Charm Bar) dat tevoorschijn komt het item Instellingen. Klik daarna helemaal onderaan op PC-instellingen wijzigen.

Je ziet dan direct aan de rechterkant de mogelijkheid om de foto van het inlogscherm aan te passen. Klik op de knop Bladeren om een andere foto te kiezen of klik onder de grote foto op een van de kleine thumbnails om een standaard foto te gebruiken voor het scherm.

Windows 8 foto inlogscherm wijzigen

Startscherm

Door bovenin op Startscherm te klikken kan de kleur van het startscherm gewijzigd worden en kan er tevens een andere kleur gekozen worden. Je hebt de keuze uit 20 patronen en 25 kleuren. Na wijzigen is opslaan niet nodig, de nieuwe opmaak wordt direct toegepast.

Windows 8 foto inlogscherm wijzigen


Bron: ebsonic

Ondersteuning Windows 7 stopt !!

Op 14 januari 2020 stopt Microsoft met de ondersteuning voor Windows 7. Er komen geen beveiligingsupdates meer. Op veel laptops en pc's draait dit besturingsprogramma nog. Maak jij nog gebruik van Windows 7 (of Vista of XP) en wil je weten wat je opties zijn? Lees en deel dit artikel http://bit.ly/windows7stopt